Tapasztalt esküvőfotóst vagy ügyes hobbi fotóst?

Ez egy örökösen visszatérő téma, sokan fontolgatják - főleg a mai gazdasági helyzetben - vajon tényleg szükséges-e egy profi fotós az esküvőre? Hiszen ott lesz sok ember, sokféle géppel, majd csak lesz valahogy...

 

Még az is igaz lehet, hogy a fotózásban jártas ismerős is tud majd jó képeket egy esküvőről, de... ott van az a de. Az egyik leglényegesebb különbség egy bármilyen fotós és egy esküvőfotós között az, hogy egy tapasztalt esküvőfotós az évek során, önmagát és technikai repertoárját folyamatosan fejlesztve, már megtanulta azt (akár a saját akár mások hibájából), hogy mi az amit egy esküvőfotózásnál feltétlenül meg kell örökíteni, mi az amire oda kell figyelni, melyek azok az alapvető hibák amiket már nem fog később elkövetni. Ezek lehetnek nagyon egyszerű dolgok, mégis könnyen elsiklik felettük az ember, ha nem jártas a témában, ha magával ragadja az esküvő eseményáradata. Egy hivatásos fotósnak az a dolga, hogy folyamatosan résen legyen, jó fotókat készítsen, a vendég az pedig vendég maradjon.

 

Az esküvő bizonyos részeinek megörökítésére nagyon rövid idő áll rendelkezésre. Sokszor másodpercek törtrésze alatt tűnhet el a fotogén pillanat. Ha a fotós nem tudja mi következik, ha nem tud időben megfelelő pozíciót, fényeket találni, nem fog tudni jó képet készíteni.
A felszerelés nem romolhat el munka közben. Elvileg, de mint tudjuk, Murphy nem alszik. Egy profi fotóstól elvárható, hogy legyen tartalék masina ha valami baj történne mondjuk a gyűrűhúzásnál. Vajon ez elvárható-e egy amatőr hobby fotóstól aki haverságból jön el fényképezni? Vagy, hogy a jó minőség érdekében milliókat költsön a vázakra, objektívekre, vakukra, lámpákra, akkumulátorokra, számítógépekre, szoftverekre amivel a képfeldolgozást végzik az esküvő után?

Mindenki maga érzi mi az ami számára fontos...


Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto