Moksa Photo stúdió update...

Végre egy szombat, amikor éppen nincs semmi, nem keres senki és nyugodtan leülhetek a gép elé, hogy visszatekintsek az előző időszakra! :) Hála Istennek rendkívül mozgalmas volt az idei nyár, még a weboldalam frissítésére sem maradt időm, ezt szeretném most egy kicsit pótolni.

 

Nézzük csak sorban. Újabb eszközökkel sikerült bővíteni a stúdiót, az egyik egy Chauvet márkájú füstgép, amely nagyszerű effekt kiegészítő, mellékelek is egy fotót amely így készült, bár a Facebook oldalamon is látható egy sorozat belőle. Nagyon ajánlom mindenki figyelmébe aki mondjuk házibulit szervez, teljesen hangtalan és pillanatok alatt elárasztja a helyiséget. Különleges, erre a célra kifejlesztett füstfolyadék kell hozzá, ami elvileg nem toxikus, így a modellünk is többnyire túl fogja élni a fotózást :) nagyon alacsony a fogyasztása, sokáig elég a flakon, amit alapban a készülékhez adnak és egy hosszú vezeték végén lévő gombbal szabályozható a füstkibocsájtás mennyisége. Gyakorlatilag két pöffentés elég volt ahhoz, hogy a mellékelt kép elkészüljön. Mivel a füst nehezebb fajsúlyú és egyenletesen telítette fel a stúdiót, elég idő maradt a beállítások elvégzésére.

 

 

Az utóbbi időszak másik fontos beruházási fejlesztése a német márkájú Walimex Pro profi stúdióvakuk és további fényterelő eszközök beszerzése. Nagy fényerő, preciz beállítások, sokkal kényelmesebbé és pontosabbá vált a fotózás, kiterjedtek a lehetőségeink.

 

A mobil vakuk, bár kétségkívül praktikusak és nagy szolgálatot tesznek egy esküvőn, a stúdióban sokszor nehézkesen használhatóak. Viszonylag lassan töltenek fel és a fényerejük sem annyira jó, mint egy stúdió vakunak, ami a hálózatra csatlakozik, az eszköz élettartamáról nem is beszélve.

A fokozatosan állítható modellfény nagy segítséget nyújt a fotózandó alany elhelyezéséhez, és a fókusz megfelelő beállításához. A méhsejtrácsos szűkítővel pedig, amely lágyítja a fényforrás magját, egyenletesebb élfényeket lehet generálni a modell körül.


Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto