A Windows 8 nem ismeri fel a Canon 20D fényképezőgépemet, mit tegyek?

Sokáig Windows XP-t használtam, mert nekem tökéletesen megfelelt azokra a dolgokra, amire kellett, de sajnos nem hagyják, hogy az ember nyugton lehessen, így kijött a Windows 7, majd a Windows 8-8.1. Egyelőre egy jó darabig biztosan nem megyek tovább a Windows 10-re, volt is elég kihívás az átállással. Az egyik legnagyobb probléma, hogy a régebbi meghajtó szoftverek egy jó része egyáltalán nem kompatibilis vele. A szkenneremet a mai napig nem tudom használni, és a régi, már főleg háttérgépnek használt, de ma is kiválóan működő és szép fotókat készítő Canon 20D-mel is azt gondoltam ez lehet a gond, mivel ha USB-n keresztül összekötöttem a laptoppal, sem a Windows, sem a gyári Digital Photo Professional szoftver nem akarta felismerni, mint külső eszköz.

A fotóimat nem tudtam letölteni közvetlenül a fényképezőgépből, vezetéken keresztül. Hogy ez miért probléma, amikor megtehetem, hogy kiveszem a memóriakártyát, bedugom egy külső olvasóba és onnan olvasom be? Pontosan ezért! Az adatvesztés veszélye akkor a legnagyobb, amikor a kártyát kiveszem a gépből! Miért? Mert a memóriakártya kicsi, könnyen elveszik, sztatikus elektromosság érheti és még sorolhatnám. Képzeld el azt a szituációt, hogy esküvő után azt kell mondanod, bocsi, de tökrement a kártya és elvesztek a képek... ez maga a vég! Erre láttam élő példát másnál... nem szeretném, hogy nálam ilyesminek még csak a lehetősége is előforduljon. Általában az anyagaimról két mentést is eltárolok, két különböző meghajtón és a memóriakártyáról sem törlöm a képeket, amíg a megrendelőmnek át nem adtam.

 Hosszas keresgélés után aztán megtaláltam, ezért le is írom ide, hátha másnak is lesz hasonló gondja: A Canon 20D gép menüjében (nekem az angol nyelvű változat van beállítva) van egy "Communications" pont, itt át kell állítani a "NORMAL"-t, "PTP"-re. Ezek után ha minden jól megy, egy külső meghajtóként elő fog jönni a Canon 20D, ami innentől fogva olvasható, csak ne a C:/ meghajtóra akarjunk másolni, mert azt a Windows 8.1 alapban nem engedi, hanem próbálkozzunk egy általánosabb könyvtárral, ahol a képeinket vagy dokumentumainkat tároljuk.

 


Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto Moksaphoto